Jumat, 04 Desember 2015

Khasiat dan Manfaat Jelly Gamat Gold G

Kesan ke atas HIV / AIDS: Dalam kajian perubatan, Lectin telah didapati mempunyai kesan terapeutik pada Human Immunodeficiency Virus (HIV). Keputusan ujian makmal menggunakan sel limfoid, menunjukkan bahawa lektin tumbuhan yang dikenali sebagai jacalin, sempurna dapat menghalang virus HIV. Selain keupayaan untuk agglutinate sel-sel yang sangat berbahaya, Lectin juga berfungsi sebagai petunjuk tumor.
,
Menurut Prof Dr Ridzwan Hashim, yang Manfaat Jelly Gamat Gold G gamat mengandungi 86% protein yang mudah untuk menerangkan pepsin enzim. Daripada jumlah itu kira-kira 80% dalam bentuk kolagen. Ia adalah sebagai pengikat dalam pembangunan tisu tulang dan sendi. Dalam perkembangan tulang, kalsium sahaja adalah kurang kerana tulang terdiri daripada kalsium fosfat dan kolagen sebagai pengisi. Tanpa kolagen tulang menjadi rapuh dan mudah patah. Sebaliknya, apabila tiada kalsium, tulang boleh menjadi kenyal seperti getah. Bukan sahaja menjadikan tulang dan sendi, kolagen serentak keratin bertanggungjawab untuk keanjalan kulit.
,
Penyelidikan moden telah membuktikan bahawa Khasiat Jelly Gamat Gold G Timun Laut bermanfaat untuk inflam-matory penyakit otot, artritis terutama reumatoid, osteoartritis, dan ankylosing spondylitis (penyakit reumatik yang memberi kesan kepada tulang belakang).
Menurut pakar pemakanan Walter Yee Mun Kee, Di pulau Langkawi, Malaysia, timun laut yang terkenal sebagai ubat untuk sakit sendi akibat gout. Pakar Pemakanan Walter Mun Yee Kee Wisconsin Universiti alumni berkata trepang mengandungi kondroitin sulfat dan glukosamina. Tindakan sulfat Kondritin memulihkan penyakit sendi. Walaupun glycosaminoglycans adalah bahan antithrombogenik memudahkan peredaran darah membeku. Pada penghidap gout, jumlah glukosamina dan sedikit kondritin.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar